Devire

We wnętrzach Devire dominuje jeden nadający ton całej aranżacji motyw przewodni – retro futuryzm, który pozwolił połączyć różne oczekiwania pracowników: styl vintage z technologią, grami komputerowymi i humorem.

Codzienna praca agencji rekrutacyjnej to niekończące się spotkania z kandydatami do pracy, dlatego ważne było wyodrębnienie kilkunastu miejsc, gdzie w kameralnej atmosferze, można przeprowadzić rozmowę. 11 mini sal spotkań, tworzy pełen kolorów, energetyzujący układ słoneczny zainspirowany plakatami planet wybranymi przez projektantkę. Każda z sal ma swój kolor, a nazwę sali komunikują neony, specjalnie zaprojektowane dla naszego klienta.

Wyzwaniem tej realizacji było stworzenie miejsca spotkań dla 100-osobowego zespołu. Architekt odpowiedzialna za projekt zaproponowała zbudowanie pomiędzy dwoma open space‘ami swojego rodzaju amfiteatru z piętrzącymi się schodami, który oprócz funkcji siedziska łączą obie przestrzenie tworząc plac spotkań dla wszystkich pracowników.

Cześć socjalna dla tak licznego zespołu została gruntowanie przemyślana, żeby zapewnić pełną funkcjonalność. Projektantka podzieliła przestrzeń na różne strefy kolorystyczne, które pozwoliły na wizualne wyodrębnienie różnych funkcjonalności: jadalni i części restauracyjnej.

A to wszystko w turkusowych odcieniach przewijających się w częściach wspólnych biura, które są bezpośrednim nawiązaniem do logotypu firmy, ale przede wszystkim odzwierciedlają otwartą i opartą na zaufaniu kulturę organizacji.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.